Online kredit

En online kredit är ett snabblån du ansöker om online. Vivus erbjuder online krediter på 2000 – 50 000 kr. Avbetalningstid 7 – 30 dagar, pengarna betalas ut inom 7-10 dagar eller direkt, mot en avgift. Ansök om en online kredit redan idag!

Vid vilka tillfällen passar det bra att ansöka om en online kredit?

Vivus online kredit är tänkt som hjälp för dig som är i akut behov av pengar. Avbetalningstiden är på mellan 7 och 30 dagar och pengarna kommer till ditt konto inom 7-10 dagar eller direkt, mot en avgift. Utbetalningar görs dygnet runt, alla dagar i veckan.

En online kredit söks via ett formulär på vår hemsida. Tack vare den automatiska processen kan vi erbjuda dig att ansöka om en online kredit under veckans alla dagar och tider.

Vivus online kredit är tänkt som hjälp för dig som är i akut behov av pengar. Avbetalningstiden är på mellan 7-30 dagar och pengarna kommer utbetalas till ditt konto inom 7-10 dagar eller direkt, mot en avgift. Utbetalningar görs dygnet runt, alla dagar i veckan.

Ansök om en online kredit nu!

Steg 1
Steg 1

Hur gör jag för att ansöka om en online kredit?

Förfarandet att ansöka om en online kredit är mycket enkelt. Först ska du bara checka att du uppfyller lånekraven:

Du ska vara 18 år fyllda, ha ett svenskt personnummer, mobilnummer, e-postadress och kontonummer.

Uppfyller du kraven? Bra, i så fall fortsätter du din ansökan om online kredit så här:

Som ny kund måste du för registrera dig. Du kommer ombes att identifiera dig via BankID via Tink, eller manuellt, samt godkänna att en nödvändig kreditupplysning görs. (Kreditupplysningen visar oss din ekonomiska situation som vi utgår från i avgörandet av vilket lånebelopp vi beviljar dig. Det är en ansvarsfull handling som i längden både du som gäldenär och vi som borgenär gynnas av.)

När du har bekräftat din identitet och en kreditkontroll utförts, startar vi med en gång att behandla ditt ärende om online kredit. Vi kan komma att presentera ett lägre belopp än det du ansökte för om vi anser din betalningsförmåga vara otillräcklig för det önskade beloppet.

När du har presenterats ett förslag på online kredit väljer du om du vill acceptera det. Efter att du accepterat förslaget och ansökan har kommit in i vårt system betalas pengarna ut inom 7-10 dagar eller direkt, mot en avgift. Ansök idag!

Steg 2
Steg 2

Är du en ny kund eller har du lånat av oss tidigare?

Det är en viktig skillnad eftersom maxbeloppet vi erbjuder som online kredit skiljer sig åt mellan existerande och nya kunder. Som ny kund är maxbeloppet du kan söka för en online kredit 50 000 kr. Vivus har valt att begränsa beloppet för att vi inte vill försätta dig som ny kund i en ekonomisk situation du inte klarar av.

Om du har lånat av oss tidigare är vi tryggare med din återbetalningsförmåga och kan erbjuda online kredit på belopp upp till 20 000kr. Minimibelopp för online kredit är alltid 2000 kr.

Vill du ansöka om en online kredit? Det gör du enkelt här.

Steg 3
Steg 3

Kostnaden för en online kredit

Det du betalar för en online kredit avgörs av längden på kredittiden och beloppet du lånar. Det är en nominell årsränta på 43,5% som beräknas på beloppet. Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift på 285 kr.

För att se kostnaden för din online kredit, kolla in Vivus Lånekalkylator. Den visar tydligt vilka utgifter som är förbundna med din online kredit.

Kolla in vår Lånekalkylator här→

Steg 4
Steg 4

Hur går återbetalningen av en online kredit till?

Eftersom det är lätt att ansöka om en online kredit ska det också vara lätt att betala tillbaka den. Återbetalning av din online kredit gör du enkelt via din profilsida. Återbetalning sker antingen på avtalat datum inom 7 till 30 dagar, eller efter en förlängd låneperiod.

Förlängd låneperiod?

Eftersom vi vet att något oväntat kan inträffa erbjuder vi dig att förlänga återbetalningstiden för din online kredit med 30 dagar. I så fall betalar du ett minimumbelopp vid det ursprungliga återbetalningsdatumet och resten av lånet vid det senare tillfället.

Profilsidan, det är där det händer

När du ansöker om en online kredit första gången skapas en profilsida till dig. Din profilsida visar vad du har betalat och vad du kommer betala. Vidare är det på profilsidan som återbetalningen sker via våra samarbetspartners Trustly och Brite.

Som återkommande låntagare gör du också nya ansökningar via din profil. Existerande kunder har också en ännu enklare låneprocess eftersom vi redan har kunden information. Smidigt va?

Ansök om en online kredit och få full kontroll över ditt lån via profilsidan. Det är vad vi kallar enkelhet.

Online kredit, det nya sms-lånet?

Idag sker de flesta snabblån genom nätet och vi menar att de är minst lika smidiga som de sms-lån som öppnade upp för snabblånsbranschen för ca 15 år sedan. Fördelen med en online kredit är just att du kan ansöka online, och i en tidsålder när var man och kvinna har en webb-tillgänglig smartphone går det nästan alltid att låna.

Behovet av att låna via sms möts idag upp av möjligheten att låna via nätet, en online kredit. Tack vare digitala identifikationstjänster som BankID har en online krediter en mycket hög säkerhet.  

Mer information om våra lån

Vi vet att de flesta av er som besöker vår hemsida gärna vill veta mer om vad VIVUS.SE erbjuder inom följande lån: