Flexlån

Visst är det smidigt med flexibla lån? Idag är lån och möjligheten att låna väldigt flexibel. Är det mellan 2 000 – 50 000 kr du behöver låna? Kan du betala tillbaka inom 7 – 30 dagar? Då kan du enkelt och kostnadsfritt ansöka om ett Flexlån, även kallat Flexilån, online på VIVUS.SE.

Flexlån när det är helg

Måste du genomföra ett köp, och det är helg? Du ska inte se helgen som ett hinder. Vi både behandlar ansökningar och betalar ut lån under helger, ja faktiskt dygnet runt. Vi har flexibla lån, som vi kallar Flexlån att erbjuda våra kunder som önskar lånebelopp på 2 000 – 50 000 kr.

Är Flexlån rätt för mig?

Vi har valt att ha olika beloppsgränser på Flexlån beroende på om du lånat hos oss tidigare, eller om du är ny kund hos oss. Beloppsgränsen är 5 000 kr för dig som lånar för första gången, och om du lånat av oss tidigare kan vi bevilja lån upp till 50 000 kr.

Vi gör alltid individuella bedömningar för att undvika att våra låntagare ska hamna i ekonomiska situationer som inte håller. Som seriös kreditgivare vill vi uppmana dig att aldrig låna mer än du behöver. Vi har korta avbetalningsperioder på 7 – 30 dagar. Tänk därför noga igenom vilka behov och möjligheter du har, och om ett Flexilån är rätt för just dig.

Vad ska Flexlånet användas till?

När du tar ett Flexlån hos oss är det du som bestämmer vad lånet ska användas till. Så oavsett om du köper en ny tv, cykel, mobiltelefon, eller löser många mindre utgifter kommer vi inte att lägga oss i. Det är en av många fördelar med flexibla lån.

Kan ni neka min låneansökan om Flexlån?

Som seriös kreditgivare har vi ett ansvar att bedöma låneansökningar utifrån många olika aspekter. Det är alltså inte säkert att du kommer att bli beviljad det lån som du ansöker om. När vi nekar en låneansökan handlar det oftast om att låntagaren inte kommer att ha råd att ta lånet. Ibland saknas inkomst, i andra fall har låntagaren inte betalat tillbaka sin tidigare kredit. Det kan också handla om att ansökan innehåller felaktig information.

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om Flexlån. Nu ska du strax få höra hur ansökningsprocessen går till. Har du förresten räknat på hur mycket du behöver låna?

Ansök om Flexlån

Vill du ansöka om ett Flexlån? Vi beskriver ansökningsprocessen i form av fyra steg:

Steg 1
Steg 1

Ange lånebelopp och låneperiod

När du bestämt dig för att ansöka om ett Flexlån behöver vi få veta hur stort belopp du önskar. Lånebeloppet kan vara mellan 6 000 och 50 000 kr. Vi behöver också veta hur lång låneperiod du önskar. Låneperioden kan vara 7 – 30 dagar.

Steg 2
Steg 2

Registrering

Utöver information om lånebelopp och låneperiod behöver du registrera dig som låntagare. Det finns grundläggande krav som vi ställer på dig som lånar hos oss. Du måste vara minst 18 år gammal, har svenskt personnummer, mobilnummer, e-postadress och kontonummer, samt godkänna att vi gör en kreditprövning på dig.

Steg 3
Steg 3

Svar på låneansökan

Vi behandlar din låneansökan så snart den kommer in. Därefter tar det 7-10 dagar innan utbetalning sker eller så sker det direkt mot en avgift.

Steg 4
Steg 4

Acceptera ett erbjudande om Flexlån

Läs noga igenom erbjudandet om Flexlån och ta ställning. Om du accepterar låneförslaget kommer vi att överföra pengarna till ditt angivna bankkonto inom 7-10 dagar eller direkt mot en avgift.

Ansök om Flexlån redan idag!

Kostnadsexempel för ett Flexlån

Ta hjälp av vår lånekalkylator! Den kan ge dig en klarare bild av vad det kan kosta att ta ett Flexlån hos oss. Så här skulle det kunna se ut i lånekalkylatorn om du t.ex. vill låna 5 000 kr:
Den nominella fasta årliga räntan är 39%. Den effektiva räntan med en återbetalningsperiod på 4 månader, om kunden betalar Lägst att betala i 3 månader, är 164,2%. De fyra månatliga återbetalningsbelopp är: månad 1: 1 132 kr, månad 2: 714 kr, månad 3: 700 kr, månad 4: 3 870 kr (3 750 kr återstående kapital plus 120 kr ränta). Den effektiva räntan inkluderar 395kr uppläggningsavgift + 300 kr Lägst att betala-avgift. Totalt belopp att betala är 6 416 kr. Om kunden väljer standardprodukten utan att betala minimibelopp, är det totala beloppet som ska återbetalas efter 30 dagar 5 555 kr, med en effektiv ränta på 260,10%.

Betala tillbaka ditt Flexlån

Som låntagare hos Vivus skapar du en profil, från vilken du enkelt betalar av på ditt Flexån.

För att hålla koll på dina krediter och kommande fakturor kopplade till ditt Flexlån, råder vi dig att ofta logga in på din profil.

Mer information om våra lån

Vi vet att de flesta av er som besöker vår hemsida gärna vill veta mer om vad VIVUS.SE erbjuder inom följande lån: