Låna pengar hos VIVUS.SE – lika smidigt som sms-lån!

När sms-lån kom revolutionerade det lånebranschen med sin enkelhet och smidighet. Sedan dess har mycket hänt vad gäller teknik och säkerhet. Med ett lån från VIVUS.SE erbjuds du ett säkrare lån och du får pengarna utbetalda inom 7-10 dagar eller direkt, mot en avgift.

Låna 2 000 till 50 000 kronor.

Saknar du pengar innan löning och går i tankar om att ta ett sms-lån? Misströsta inte, VIVUS.SE finns här för dig. Våra lån är en perfekt lösning för dig som behöver pengar för oförutsedda situationer. Ansökan om att låna är enkel och du kan använda pengarna till vad du vill!

Hur skiljer sig våra krediter från sms-lån?

På den här bloggsidan vill vi informera om VIVUS.SE lån och jämföra med sms-lån. Ett sms-lån sker genom telenätet medan ett lån från VIVUS sker över internet. Vi menar att det är näst på lika smidigt att ansöka om ett VIVUS.SE lån som att ansöka om ett sms-lån och det är alla gånger säkrare bl.a. eftersom du identifierar dig med BankID.

Så här gör du för att ansöka om ett lån hos VIVUS.SE.

Steg 1
Steg 1

Registrera dig

Först bestämmer du ett lånebelopp du vill ansöka om och sedan registrerar du dig på vår hemsida. Kriterierna för att få låna hos oss är: Du behöver vara minst 18 år, ha ett svenskt personnummer, kontonummer, mobilnummer och en e-postadress. Du måste också godkänna att vi gör en kreditupplysning på dig.

Steg 2
Steg 2

Identifiera dig

Efter det måste du bekräfta din identitet. Det gör du antingen genom BankID via Tink eller genom en manuell identifikationsmetod. På det sättet är våra lån idag mycket säkrare än ett traditionellt sms-lån.

Steg 3
Steg 3

Pengarna är dina!

Vi börjar med att behandla din ansökan så fort du har bekräftat din identitet. Om du beviljas lånet får du pengarna på kontot inom 7-10 dagar eller direkt, mot en avgift. Pengarna betalas ut dygnet runt, året om.

Steg 4
Steg 4

En fördel med att ansöka om lån hos VIVUS.SE i jämförelse med att ansöka om ett traditionellt sms-lån är att vi använder SSL-kryptering. Den säkrar att en tredje part aldrig kan se eller manipulera dina uppgifter. Som ansvarsfull kreditgivare vill vi också vara säkra på att du kan betala tillbaka lånet. Därför blir lånet anpassat för just dig efter att vi har gjort en kreditupplysning.

Det ovan nämnda ihop med den minskade bedrägeririsken tack vare BankID gör att dagens lån är mycket bättre för kunden än ett typiskt sms-lån.

Vad är sms-lån?

- Erbjuder ni på VIVUS.SE sms-lån? -Tyvärr inte! -Varför skriver ni då om sms-lån? -Jo, vi vill i den här bloggposten skriva om det intressanta fenomenet sms-lån och jämföra det med ett modernt lån från VIVUS.SE.

Vad är skillnaden mellan ett modernt lån från VIVUS.SE och ett sms-lån? Den största skillnaden mellan lånen är tekniken. Hos ett sms-lån sker ansökan genom sms-kommunikation mellan gäldenären och borgenären.

VIVUS.SE lån sköts genom vår webbplats och kan därför inte klassas som ett sms-lån. Givetvis går det bra att använda din telefon eller surfplatta också när du lånar av oss – men lånet sker ändå över nätet och är därför inte ett klassiskt sms-lån.

Varför googlar folk fortfarande på sms-lån?

Sms-lån har kommit att bli ett begrepp efter att det slog så stort i mitten av 00-talet. På den tiden var sms-lån en så pass viktig del av den privata lånemarknaden att folk än idag säger sms-lån, trots att de knappt erbjuds längre! Sms-lån har helt enkelt blivit ett begrepp för snabblån.

Därför googlar människor än idag efter ”sms-lån direkt utbetalning” och liknande om de är på jakt efter ett attraktivt lån. Tanken på att enkelt låna genom mobilen är lockande för många och därför söker man på sms-lån (som den här sidan visar så går det fortfarande utmärkt att låna genom mobilen än idag, även om det inte är ett sms-lån.)

Flera orsaker till att sms-lån blev så stort när det begav sig

En fördel med sms-lån var att man inte behövde gå till banken för att låna pengar. Enkelheten med ett sms-lån var oslagbar, man kunde få t.ex. 6000 kr direkt utan att ange till vad pengarna skulle användas.

I takt med att smartphones blev vanligare blev också sms-lån mindre attraktivt. Det infördes regleringar som gjorde det svårare att erbjuda sms-lån samtidigt som väntan på utbetalningen ofta blev längre. Det visade sig också att lån via Internet, som VIVUS.SE snabblån, gick att göra mycket säkrare än sms-lån.

När denna texten skrivs är det 2019 och tiden har sedan länge sprungit förbi sms-lånet. Ett snabblån från VIVUS.SE idag är säkrare och mer ansvarsfullt än ett typiskt sms-lån, samtidigt som fördelen hos sms-lån, enkelheten, är lika stor hos våra lån. Som tidigare nämnt, ett lån hos VIVUS.SE betalas ut direkt.

Se vad det kostar att låna pengar hos oss

Ett tydligt exempel på den tekniska utvecklingen sedan tiden då sms-lån var stort är vår lånekalkylator. Med lånekalkylatorn kan du själv räkna ut vad det kostar att låna pengar hos oss. Exempel: För ett nytt lån på 10 000 kr: Den nominella fasta årliga räntan är 43.5%. Den effektiva räntan med en återbetalningsperiod på 12 månader, om kunden betalar Lägst att betala i 12 månader, är 56.6%. De tolv månatliga återbetalningsbeloppen är: månad 1: 1 493 kr, månad 2: 1 177 kr, månad 3: 1 147 kr, månad 4: 1 116 kr, månad 5: 1 086 kr, månad 6: 1 056 kr, månad 7: 1 025 kr, månad 8: 995 kr, månad 9: 964 kr, månad 10: 934 kr, månad 11: 904 kr, månad 12: 673 kr. Den effektiva räntan inkluderar 285 kr i uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala är 12 570 kr. Om kunden väljer att återbetala lånet helt på förfallodagen utan att betala Lägst att betala belopp, så är det totala beloppet som ska återbetalas 10 642 kr, med en effektiv ränta på 111.1%. Exemplet är baserat på löptid om 30 dagar.

Det är enkelt att betala tillbaka lånet

Att betala tillbaka ett snabblån från VIVUS.SE är inte svårare än att betala tillbaka ett sms-lån. Du får en faktura som du ska betala via din profil genom Brite eller Trustly. Om du skulle vilja betala tillbaka hela beloppet på en gång kan du göra det.

Mer information om våra lån

Vi vet att de flesta av er som besöker vår hemsida gärna vill veta mer om vad VIVUS.SE erbjuder inom följande lån: