Mikrolån

Vill du låna pengar smidigt och enkelt? Ansök då om ett mikrolån från VIVUS.SE. Låna upp till 50 000 kronor.

Ansök om ett Mikrolån

Om du vill ansöka om ett mikrolån hos oss är det en enkel process. Du behöver enbart genomföra dessa tre steg:

Steg 1
Steg 1

Registrera dig

Som ny kund hos oss måste du först registrera dig för att kunna ansöka om ett mikrolån hos oss. För att kunna registrera dig måste du vara minst 18 år gammal, inneha ett svenskt personnummer, mobilnummer, e-postadress och kontonummer. Vi kommer dessutom att behöva utföra en kreditupplysning på dig, där vi använder oss av CreditSafe. Att ansöka om ett mikrolån utan UC är därför möjligt.

Steg 2
Steg 2

Bekräfta din identitet

När du har registrerat dig behöver du bekräfta din identitet. Detta kan du göra på två sätt. Du kan antingen använda BankID via Tink och ditt bankkonto eller så kan du bli uppringd utav en av våra medarbetare.

Steg 3
Steg 3

Utbetalning inom 7-10 dagar eller direkt mot avgift!

När du har registrerat dig börjar vi att behandla din ansökan på en gång! På så sätt kan du nästan alltid få ett besked direkt. Om vi anser att du är kreditvärdig kommer vi därför att kunna betala ut ditt mikrolån inom 7-10 dagar eller direkt mot avgift!

Steg 4
Steg 4

Om det är första gången du ansöker om mikrolån hos VIVUS.SE

När du ansöker om ett lån hos oss för första gången kommer du maximalt kunna ansöka om att ta ett mikrolån på 5 000 kronor. Detta för att vi inte vill försätta dig i en ekonomisk situation som du inte klarar av. Om du dock har ansökt om lån hos tidigare kan du låna upp till 50 000 kr.

Vad kostar det att ta ett Mikrolån?

Omkostnaderna för ett lån eller mikrolån varierar beroende på storleken och löptiden för krediten. Förstås är det dyrare att låna höga belopp under lång tid än att låna lite under kort tid.

Dina lånekostnader sjunker alltså ju mindre pengar du lånar. Om du betalar av lånet i förtid behöver du självklart inte betala räntan för de månader du har kvar på den ursprungliga avbetalningsplanen. Det är alltid en god idé att betala tillbaka sitt mikrolån så fort man har möjlighet till det.

Använd gärna vår smidiga lånekalkylator för att se vad ett mikrolån skulle kosta dig. Lånekalkylatorn visar på ett tydligt sätt vad lånekostnaden blir vid olika belopp och låneperioder.

Tips! Överväg noga hur mycket du verkligen behöver låna och när du tror att du snabbast kan betala tillbaka ditt mikrolån. Det finns ingen anledning till att låna för mycket eller under för lång tid.

Det är enkelt för dig som kund att hålla reda på din skuld, hur mycket du har betalat och när nästa belopp faktureras. När du har fått ett godkänt mikrolån hos oss upprättas en personlig VIVUS-profil för dig där all information om ditt mikrolån finns samlad. På så sätt slipper du överraskningar och har samtidigt en god överblick genom hela låneperioden.

Ansök om ett mikrolån hos VIVUS.SE idag!

Vad kan du använda ett mikrolån till?

Att vara låntagare hos oss betyder att du kan spendera ditt mikrolån precis hur du vill. Vi som långivare blandar oss inte i vad du lägger dina pengar på.

Däremot rekommenderar vi alltid våra låntagare att inte ta ett mikrolån för att betala av andra lån. Vi rekommenderar inte heller att ta ett mikrolån om du inte räknar med att kunna betala tillbaka inom en relativt kort tid.

Ett mikrolån från VIVUS.SE lämpar sig utmärkt till: Cykel- och bilreparationer, nya datorkomponenter, oförutsedda utgifter som självrisker och goda erbjudanden som inte låter vänta på sig som vinterreor eller sista minuten-biljetter.

Det finns massor av andra tillfällen då ett mikrolån av VIVUS.SE kan komma väl till pass. Ansökan tar bara några minuter att genomföra och blir du godkänd överförs pengarna till ditt konto efter 15 minuter om du har Handelsbanken eller Nordea. Har du en annan bank kan det ta längre tid, dock senast dagen efter.

Ansökan görs här på sidan och har du ditt BankID redo kan du få ekonomisk hjälp redan idag!

Mer information om våra lån

Vi vet att de flesta av er som besöker vår hemsida gärna vill veta mer om vad VIVUS.SE erbjuder inom följande lån:

Det är inte svårt att betala tillbaka mikrolånet

Att betala tillbaka Mikrolånet är enkelt. Genom att logga in på din profil på VIVUS.SE, kan du erlägga din betalning via Trustly eller Brite. Du kan dessutom välja att betala tillbaka hela beloppet på en gång om du vill. Om du vill veta mer om hur betalningen sker kan du läsa mer här.

Vad är kopplingen mellan mikrolån och u-länder?

En liten historielektion: Ordet mikrolån användes först i samband för lån till människor i fattiga länder. Mikrolån utformades på 80-talet för att låta folk i fattiga utvecklingsländer få möjligheten att starta eller utveckla sin verksamhet. År 2005 utsågs av FN till det internationella året för mikrolån och 2006 delades Nobels fredspris ut till Grameen Bank och M. Yunus för deras utveckling av just mikrolån.

Bland annat har mikrolån använts för att stimulera afrikanskt jordbruk genom att bekosta kvarnar och dammar. Tanken är att mikrolånet ska återbetalas succesivt när gäldenären gör vinst på sin investering.

Exempelvis kan en bonde i Afrika låna 1000 kronor och köpa ett visst antal kossor. Kossorna ger i sin tur avkastning direkt genom mjölken de producerar. Bonden kommer därför kunna betala tillbaka mikrolånet relativt snabbt. När skulden är återbetald har han förstås kvar djuren och behöver inte ta fler mikrolån. Detta var grundtanken när mikrolån blev uppfunnet – ett lån utan säkerhet och med kort återbetalningstid.

Kan ni avvisa min ansökan om mikrolån?

Det finns en risk att vi inte godkänner din ansökan om mikrolån. Detta beror oftast på att du inte uppfyller våra krav. Det kan exempelvis vara att du gett oss felaktig information eller att du inte har betalat tillbaka tidigare lån hos oss. När du ansöker om ett mikrolån är det därför viktigt att du lämnar korrekta uppgifter till oss och att du vet att du kan betala tillbaka lånet.

Flera fördelar med att ta ett mikrolån hos oss

  • Du har full kontroll

Som kund hos VIVUS.SE kan du enkelt se information om dina lån och din kredit via din profil. Om det skulle vara så att du skulle vilja ändra ditt mikrolån, betalning eller utöka kreditbeloppet kan du också göra det där.

  • VIVUS.SE är en säker kreditgivare

VIVUS.SE är en del av finanskoncernen 4finance Group. Vi är idag en av Europas ledande aktörer inom korta konsumentkrediter, såsom mikrolån. 4finance är verksamma i mer än 15 länder och har fler än 10 000 000 utgivna krediter. När du tar ett mikrolån hos oss kan du därför känna dig trygg!