Korttidslån

Behöver du låna pengar under en kort period? Det kanske fattas några dagar innan du får lön, och kostnaderna har hopat sig — ansök då om vårt korttidslån!

Låna upp till 50 000 kr– och betala av lånet snabbt

Vi kan alla hamna i ekonomiska svackor, när kostnaderna hopar sig och det fortfarande är veckor kvar till nästa lön. Kan du känna igen dig? Då kan det vara skönt att veta att det finns en lösning inom räckhåll. Hos Vivus kan du ansöka om ett korttidslån, vilket innebär att du betalar av på lånet under 7 – 30 dagar.

Om du saknar mellan 2 000 – 50 000 kr, som du vet att du kommer att kunna betala tillbaka under en kort period, kan du enkelt göra en ansökan om korttidslån. Det är enkelt och helt gratis att ansöka och utbetalning sker inom 7-10 dagar eller direkt, mot en avgift.

Första gången du lånar hos VIVUS.SE?

För dig som lånar av oss för första gången finns det en beloppsgräns på 5 000 kr. Om du lånat tidigare är beloppsgränsen istället 50 000 kr. Som seriös kreditgivare vill vi att alla våra låntagare ska ha möjlighet att betala tillbaka på sina direktlån enligt den avbetalningsplan som upprättas.

Vi vill under inga omständigheter försätta våra låntagare i ohållbara ekonomiska situationer. Så om du betalar tillbaka direktlånet enligt avtal, ökar också dina chanser för att kunna låna hos oss igen.

Ansök om korttidslån

Vill du ansöka om ett korttidslån? Vi berättar hur enkel ansökningsprocessen är här:

Steg 1
Steg 1

Bestäm hur mycket du vill låna

För dig som vill ta ett korttidslån gäller det att bestämma sig för hur mycket du vill låna, samt under hur lång tid du vill betala av lånet.

Steg 2
Steg 2

Registrera dig

Som ett led i ansökan om korttidslån behöver vi viss obligatorisk information om dig. För att kunna registrera dig finns det några krav som vi ställer på våra låntagare. Du måste vara minst 18 år gammal, ha svenskt personnummer, mobilnummer, e-postadress och kontonummer. Vi behöver också ditt godkännande för att få lov att göra en kreditprövning på dig. I registreringen ingår även att du bekräftar din identitet, som kan göras på två olika sätt: antingen via BankID via Tink och ditt bankkonto eller genom en manuell identifieringsmetod.

Steg 3
Steg 3

Snabbt svar på låneansökan

På Vivus jobbar vi så gott vi kan med att ta emot och behandla låneansökningar. Ett erbjudande från oss består av ett konkret låneförslag om direktlån som anpassats till dig.

Steg 4
Steg 4

Vad kostar ett korttidslån?

Du kan enkelt räkna ut vad det kommer att kosta dig att ta ett korttidslån. I lånekalkylatorn ska du bara ange det önskade lånebeloppet och avbetalningstiden. Exempel för ett nytt lån på 10 000 kr: Den nominella fasta årliga räntan är 43.5%. Den effektiva räntan med en återbetalningsperiod på 12 månader, om kunden betalar Lägst att betala i 12 månader, är 56.6%. De tolv månatliga återbetalningsbeloppen är: månad 1: 1 493 kr, månad 2: 1 177 kr, månad 3: 1 147 kr, månad 4: 1 116 kr, månad 5: 1 086 kr, månad 6: 1 056 kr, månad 7: 1 025 kr, månad 8: 995 kr, månad 9: 964 kr, månad 10: 934 kr, månad 11: 904 kr, månad 12: 673 kr.Den effektiva räntan inkluderar 285 kr i uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala är 12 570 kr.Om kunden väljer att återbetala lånet helt på förfallodagen utan att betala Lägst att betala belopp, så är det totala beloppet som ska återbetalas 10 642 kr, med en effektiv ränta på 111.1 %.Exemplet är baserat på löptid om 30 dagar.

Vem kan ni neka ett lån?

Det finns alltid en liten risk att vi inte kommer att kunna bevilja din låneansökan. När vi nekar en ansökan om korttidslån handlar det i de flesta fall om att du inte uppfyller de grundläggande kraven som vi ställer på våra låntagare. Om du inte betalat tillbaka din kredit som du har hos oss sedan tidigare, kan det innebära problem när du ansöker om korttidslån igen. En annan anledning till avslag kan handla om att du angett felaktig information vid registreringen.

Det ska vara enkelt att betala tillbaka

Det ska vara en enkel process att betala tillbaka på lånet. Du kan därför smidigt finna de fakturor som du ska betala inne på din profil på Vivus hemsida.

Du ska komma ihåg att löpande logga in på din profil för att hålla koll på dina krediter och för att se betalda och kommande fakturor. Du betalar även dina fakturor via din profil.

Mer information om våra lån

Vi vet att de flesta av er som besöker vår hemsida gärna vill veta mer om vad VIVUS.SE erbjuder inom följande lån: