Goda nyheter!

Nu har kreditgränsen höjts till 50000 kr!

Smidig och enkel kreditprocess, tillgänglig dygnet runt

Flexibelt att göra uttag och återbetala

Kreditinformation inhämtas från Creditsafe

Smidig och enkel kreditprocess, tillgänglig dygnet runt

Flexibelt att göra uttag och återbetala

Kreditinformation inhämtas från Creditsafe

Kalkylatorn visar ett representativt exempel för ett nytt lån på 10 000 kr. Den nominella fasta årliga räntan är 39%. Den effektiva räntan med en återbetalningsperiod på 4 månader, om kunden betalar Lägst att betala i 3 månader, är 60.6%. De fyra månatliga återbetalningsbeloppen är: månad 1: 1 777 kr, månad 2: 1 137 kr, månad 3: 1 100 kr, månad 4: 7 748 kr (7 500 kr återstående kapital plus 248 kr ränta). Den effektiva räntan inkluderar 249 kr uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala är 11 763 kr. Om kunden väljer att återbetala lånet helt på förfallodagen utan att betala minimibelopp så är det totala beloppet som ska återbetalas 10 623 kr, med en effektiv ränta på 87.8%. Exemplet är baserat på löptid på 35 dagar.

När det är viktigt för dig!

Svar och pengarna direkt

Vi erbjuder lån med omgående utbetalning, dygnet runt. Ansök om ett lån nu, och få pengarna på kontot direkt.

Ansvarsfulla

Eftersom vår tjänst är snabb och enkel vill vi se till att lånet tas ansvarsfullt. Läs mer om ansvarsfull konsumentkredit här.

Tryggt och säkert

Vi värnar om din personliga integritet. Vi behandlar dina personuppgifter konfidentiellt enligt de lagar och regelverk som berör detta.

Smidig kreditprocess, tillgänglig dygnet runt

Vi erbjuder en smidig och effektiv kreditprocess, tillgänglig dygnet runt.

Ansvarsfulla

Eftersom vår tjänst är så smidig och enkel vill vi se till att lånet tas ansvarsfullt. Läs mer om ansvarsfull konsumentkredit här.

Tryggt och säkert

Vi värnar om din personliga integritet. Vi behandlar dina personuppgifter konfidentiellt enligt de lagar och regelverk som berör detta.

Så här gör du:

1. Välj ett lån som passar dig
Välj det belopp samt låneperiod som passar dig och tryck på "Ansök".
2. Registrera dig
Ange din personliga information på registreringssidan för att skapa din profil samt genomför identifiering.
3. Få svar på din ansökan
Du får svar på din ansökan.
4. Pengarna på kontot
Efter din ansökan är godkänd kommer pengarna till ditt konto inom 7-10 dagar eller direkt mot en avgift.
Vivus.se – Din kreditlina i vardagen.
De villkor som gäller är; sökanden måste vara minst 18 år, inneha svenskt personnummer, svenskt mobilnummer och svenskt kontonummer samt genomgå en sedvanlig kreditprövning.
Representativt exempel: Ett lån på 10 000 kr till 39% nominell ränta med en återbetalningstid på 4 månader, där kunden väljer att betala lägsta beloppet i 3 månader, är 60.6%. De fyra månatliga återbetalningarna är: första månaden 1 777 kr, andra månaden 1 137 kr, tredje månaden 1 100 kr och den fjärde månaden 7 748 kr (7 500 kr återstående kapital plus 248 kr ränta). Den effektiva räntan inkluderar 249 kr uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala är 11 763 kr. Om kunden väljer att återbetala lånet helt på förfallodagen utan att betala minimibelopp så är det totala beloppet som ska återbetalas 10 623 kr, med en effektiv ränta på 87.8%. Exemplet är baserat på löptid på 35 dagar.
Vid varje betalning debiteras en fast månadsränta om 3,21% på det nominella beloppet och en amortering på minst 8,33%. Till exempel, den första delbetalningen ligger på 1 777 kr och sjunker till 1 100 kr efter 3 månader om kunden väljer att betala 8.33% i enlighet med betalningsplanen. Kunden har då 7 500 kr kvar av kapitalet att betala i slutet på 3 månaders perioden.
Kunden kan använda krediten på en återkommande basis så länge kreditgränsen inte överskrids. Kunden kan få tillgång till krediten på obestämd tid och nyttja saldot när den betalas tillbaka. Om betalningar inte görs i enlighet med allmänna villkor, kan en årlig dröjsmålsränta på 39,48 % tillkomma, plus en påminnelseavgift på 60 kronor och en inkassoavgift om 180 kronor. Om betalning inte sker efter kravbrevet tillkommer Kronofogdekostnader om 680 kronor och eventuellt ytterligare 600 kronor för varje år Kronofogden handlägger ärendet, detta kan medföra en betalningsanmärkning. Vivus hanterar sina kravärenden i enlighet med gällande lagstiftning och enligt god inkassosed.
Marknadsföringen avser en högkostnadskredit. Notera att du inte ska ansöka om att låna om du vet att du inte har möjlighet att återbetala. Om du behöver hjälp med din ekonomi kan du vända dig till budget- och skuldrådgivare i din kommun.
Vivus är ett varumärke under 4finance AB, organisationsnummer 556790-4189. Sätesadressen är Hammarby Allé 91, 12063 Stockholm. Vår verksamhet är ett registrerat Konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn.

Låna pengar

Låna upp till 50 000 kr

Har du det lite kärvt i slutet av månaden och skulle behöva skarva med ett lån? Ansök då! Det är smiditigt och enkelt att ta ett lån hos oss.
Som kund hos Vivus kan du ansöka om att låna 2 000 – 50 000 kr. Så, vad väntar du på? Ansök redan idag!

Låna pengar direkt- gör vad du vill med pengarna

När du ansöker om att låna pengar hos oss behöver du inte ha någon säkerhet för lånet. Du är därför fri att göra vad du vill med pengarna. På så sätt kan du förverkliga dina drömmar om att åka på den där resan du drömt om, renovera köket eller köpa en ny bil. Så, vad väntar du på? Ansök om att låna pengar redan idag och förverkliga dina drömmar!

Läs mer om hur det går till om du vill låna pengar här

Hur gör jag om jag vill ansöka om att låna pengar?

Om du vill ansöka om att låna pengar hos oss är det enkelt. Du behöver enbart genomföra dessa tre enkla steg:

 1. Registrera dig online
  Om det är första gången som du ansöker om ett lån hos oss behöver du först och främst registrera dig på vår hemsida. För att du ska kunna registrera dig behöver du vara minst 18 år gammal, inneha ett svenskt personnummer, mobilnummer, e-postadress och kontonummer. När du har registrerat dig kommer vi därefter att genomföra en sedvanlig kreditprövning av dig, där vi använder oss av Creditsafe. Att ansöka om ett lån utan UC är därför möjligt.
 2. Bekräfta din identitet
  För att kunna låna pengar hos oss behöver du även bekräfta din identitet. Detta kan du göra på två olika sätt. Du kan antingen ta hjälp av BankID(Tink) och ditt bankkonto eller så kan du välja att bli uppringd utav en av våra medarbetare.
 3. Få dina lånade pengar utbetalda på kontot!
  Vi jobbar alltid så fort vi kan på att behandla ansökningar om lån. På så sätt kan du räkna med utbetalning till ditt bankkonto inom 7-10 dagar eller direkt mot en avgift.

Hos oss kan du låna pengar till låg ränta

Genom att använda dig av vår lånekalkylator kan du enkelt se vad det kommer att kosta dig att låna pengar hos oss. Du kan exempelvis se att om du lånar 5000 kr till 39 % nominell ränta med en återbetalningstid på 3 månader och 500 kr i uppläggningsavgift samt totala lägst att betala-avgifter om 300 kr ger en effektiv ränta på totalt 146.5 %.
Du kommer dessutom utöver kostnaderna ovan att debiteras fast månadsränta om 3,21 % på det nominella beloppet varje månad, samt en amortering på minst 8,33 % kommer även att debiteras.

Det är enkelt att betala tillbaka lånet

Du kan när som helst inom den avtalade tiden betala tillbaka hela din kredit, alternativt betala ”lägst att betala” enligt din faktura. Så fort vi har mottagit din betalning och registrerat den, kommer du att få bekräftelse på detta via SMS.

För att säkerställa att betalningen sker i tid kommer vi att skicka ut en påminnelse via sms och epost till dig strax innan förfallodatumet.

Information om din faktura kan du hitta på din profil på hemsidan eller genom att ringa in till kundtjänst.

Vi använder oss av Brite för ett enkelt, säkert och snabbt betalsätt.

1. Betala direkt i mobilen eller annan enhet.
2. Logga in på din profil. (Klicka här)
3. Välj betalningsalternativ och följ instruktionerna.

Om du ansöker om att låna pengar för första gången

Om det skulle vara så att du ansöker om att låna pengar hos oss för första gången kan du maximalt ansöka om att få låna 10 000 kr. Detta då vi är en säker kreditgivare som vill försäkra oss att vi inte försätter våra kunder i en ekonomisk situation de inte klarar av. Har du lånat pengar av oss tidigare och skött dina betalningar kan du alltid ansöka om att låna upp till 50 000 kr.

Vi erbjuder ett flexibla lån

Hos Vivus kan du alltid ansöka om olika typer av lån. Dessa följande lån kan du alltid ansöka om:

 • Snabblån: Med vårt snabblån kan du enkelt låna pengar. Låna upp till 50 000 kr och få pengarna utbetalda inom 7-10 dagar eller direkt mot en avgift.
 • Privatlån: Vårt privatlån är ett perfekt lån för dig som vill kunna göra vad du vill med dina lånade pengar. Låna 2000-50 000 kr och åk på en härlig semester, renovera badrummet eller köp en ny bil!
 • Blancolån: Ett blancolån är ett utmärkt lån för dig som behöver pengar snabbt. Med vårt blancolån behöver du inte ha någon säkerhet för lånet- utan du är fri att göra vad du vill med pengarna!
 • Microlån: Med vårt microlån kan du få låna upp till 50 000 kr och göra det du alltid drömt om att göra. Ansök redan idag!

Flera fördelar med att låna pengar hos Vivus

Du har full kontroll
Som kund hos oss har du alltid full kontroll och kan snabbt och enkelt se information om dina lån och din kredit via din profil. Genom att logga in på din profil kan du dessutom ändra ditt lån, betalning eller utöka ditt kreditbelopp.

Vi är en säker kreditgivare
Vivus.se är en del av finanskoncernen 4finance Group. Vi är idag en av Europas ledande aktörer inom korta konsumentkrediter såsom privatlån. 4finance är verksamma i mer än 15 länder och har fler än 10 000 000 utgivna krediter. Du kan därför alltid känna dig trygg när du lånar pengar hos oss!