March 12, 2020
/ Autor:
Mette Sloth

Kontokredit

Med en kontokredit från Vivus får du pengarna direkt. När du är i behov av pengar kan du ansöka om ett nytt kontokreditlån eller fylla upp ditt befintliga. På så sätt har du möjlighet till extra pengar när du behöver det som mest.Ansök idag och se om du kan få en kontokredit av VIVUS.SE!

Vad menas med kontokredit?

Det som brukar kallas kontokredit är en automatisk kredit knuten till ditt kreditkort som kickar in när kontot är tomt. En kontokredit från VIVUS är inte automatisk, men har i praktiken samma funktion, nämligen att du får pengarna direkt när du behöver dem.Syftet med en kontokredit hos en vanlig bank är att kunden ska känna sig trygg om han eller hon övertrasserar sitt konto. Vid ett sådant tillfälle aktiveras nämligen kontokrediten. Själva poängen med en kontokredit kan sammanfattas med att du får pengar när du behöver det, oavsett tid på dygnet. Den tjänsten har vi tagit till vara på och erbjuder lånet vi kallar kontokredit.Ansök om ett kontokreditlån nu!

Kontokredit låter bra, hur ansöker jag?

För att kunna ansöka om ett kontokreditlån måste du uppfylla lånekraven: Du ska vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer, mobilnummer, e-postadress och kontonummer.Om du kan bocka av lånekraven fortsätter du så här för att börja din ansökan om ett kontokreditlån:Registrera dig som ny kund (tidigare kunder ansöker enkelt via deras profilsida). För att registerara dig behöver du identifiera dig via BankID och Instantor, alternativt manuellt. När vi har bekräftat din identitet kommer vi be om ditt godkännande för att göra en obligatorisk kreditkontroll (så vi kan bedöma din ekonomiska situation).Efter det börjar vi omedelbart behandla ditt ärende om kontokredit och du presenteras kort efteråt för ett förslag på ett kontokreditlån av oss. Det kan hända att vi erbjuder ett lägre belopp än det önskade. Det gör vi för att vi vill vara säkra på att du har råd med lånet.Väljer du att acceptera vårt erbjudande betalas pengarna ut på ditt konto direkt, oavsett dag och tid på dygnet. Så enkelt är det att ansöka och få en kontokredit utbetald. Ansök idag!

Belopp på din kontokredit

Du kan ansöka om en kontokredit på belopp mellan 2000 – 15 000 kr. Nya kunder är begränsade till att ansöka om att låna max 5000 kr. Anledningen till det är att vi som ansvarsfull kreditgivare vill se att du klarar av att betala tillbaka lånet innan vi medger större belopp. Det förhållningssättet är till fördel både för dig och för oss.Om du redan är kund hos VIVUS kan du ansöka om ett kreditlån på mellan 2000 och 15 000 kr. Du ansöker genom din profilsida och ingen identifikation genom Instantor krävs efter din första ansökan. På din profilsida kan du också gå in och öka lånebeloppet till maxgränsen när helst du önskar.Unna dig själv flexibiliteten en kontokredit ger. Ansök om ett kreditlån hos Vivus nu!

Kontokreditens kostnad

Kostnaden för en kontokredit hos VIVUS är 39 procent nominell årsränta. Vidare tillkommer en avgift om 395 kronor när du tecknar lånet.Vår Lånekalkylator är ett smidigt verktyg som visar kostnaden för din kontokredit. Kolla in VIVUS.SE Lånekalkylator här→

Gör så här för att återbetala din kontokredit

Återbetalningstiden för en kontokredit är mellan 7 och 30 dagar. Återbetalningen gör du smidigt genom din profilsida. Där har du också överblick över tidigare betalningar.Det är möjligt att förlänga återbetalningen genom att betala ett minimumbelopp vid det ursprungliga avtalade återbetalningsdatumet. Resten av lånet betalas då 30 dagar senare.Du kan när som helst betala tillbaka hela ditt belopp. För att göra det ska du först kontakta kundservice för att få reda på exakt belopp.Vad menas med att betala ett minimumbelopp?Någonting kan inträffa som hindrar dig från att återbetala ditt kreditlån som planerat. Vid ett sådant tillfälle kan du förlänga din återbetalningstid med ytterligare 30 dagar. Vid det ursprungliga återbetalningsdatumet betalar du då ett minimumbelopp för att senare betala återstoden av krediten på det nya datumet.

Användningsområden för en kontokredit

Du är fri att använda din kontokredit till vad du vill. Vi frågar inte ens till vad krediten ska användas. Det enda vi försäkrar oss om är att du har råd och möjlighet att betala tillbaka ditt kontokreditlån.Ett tillfälle då det kan vara behjälpligt med en kontokredit är när det t.ex. är rea och du hittar en skinnjacka eller dator till ett reducerat pris. Om du inte slår direkt kommer erbjudandet att försvinna, men du saknar nog med pengar fram till nästa utbetalning. Med ett kontokreditlån från Vivus får du direkt pengarna på ditt konto och du slipper missa ett bra erbjudande.En kontokredit från Vivus ska betalas tillbaka senast efter 30 dagar. Tanken med kontokredit är just att det är en korttidskredit som återbetalas vid nästa löning.Vi hoppas att ditt kontokreditlån kommer dig till stor hjälp!

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”