March 30, 2020
/ Autor:
Mette Sloth

Sparsam kärlek

Vi har alla sett bilderna med en fet plånbok när du är singel, men en helt tom när du är i ett förhållande. Det kan vara dyrt att vara kär… men det behöver inte vara så!Romantik och Alla Hjärtans Dag kan innebära mycket – men priset är inte det viktigaste. Det viktiga är att det du gör kommer från hjärtat.Här får du tre bra dejtingtips med olika budgetramar och tre bra gratispresenter att ge bort. What’s not to like?

Bra dejter, schyssta budgetar

Dejt 1: BiokvällSparlåga: Hemmabio ca: 100 krDet behövs inte så många ingredienser för att fixa till den här dejten. En bra film, smarriga snacks, god dryck och ett gott humör. Om du har lite stil kan du ju i förväg försöka luska fram vilka snacks och vilken dryck din dejt gillar. Och hör och häpna, det är just det hen gillar bäst som du råkar servera på dejten. Då är du hemma!Uppgradera till mellanbudget: Middag & hemmabio ca. 300 krSamma ingredienser som för den billigare varianten, men du lägger till en utsökt hemlagad middag. Kanske lite vitt vin och räkor? Ta reda på vad din dejt gillar!Storsläggan: Middag på restaurang & biokväll ca. 1 500 krFlytta ut dejten på stan istället. Boka bord på en fin restaurang och självklart några biobiljetter med de bästa sittplatserna. Det här är en riktig klassiker som alla gillar att bli bjudna på. Kom nu ihåg att boka bord i god tid. Alla Hjärtans Dag innebär knökfulla restauranger!Dejt 2: Hämtkaffe Sparlåga: Hembryggt ca. 50 krKoka lite kaffe, häll upp det två termosmuggar och ta med några hembakade kanelbullar eller bara några kakor. Ta din dejt i handen och gå ut i parken. Voilà, en trevlig dejt för nästan ingen kostnad alls.Uppgradera till mellanbudget: hämtkaffe ca. 200 krTa med dejten till din favoritbarista och beställ en hämtkaffe, té, latte… eller vad nu din dejt vill ha. Plussa på med en tårtbit eller kaka att ta med. På det sättet får ni också en romantisk promenad. Tips: Beställ inga stora tårtbitar som är svåra att transportera, det måste vara gå-och-ät-vänliga bakverk. Prova med kakor eller muffins istället.Storsläggan: Hämtkaffe med utsikt ca. 500 krHöj allting ett snäpp från mellanbudgeten genom att lägga till två entrébiljetter. Det kan vara biljetter till zoo, nöjesparken, ett museum eller strandkanten (hyr en bil för att ta dig dit). Budgeten beror helt på vilken utsikt du vill ha. Några ställen kan till och med putta budgeten över 500 kr.Dejt 3: Romantisk middag Sparlåga: Hemlagat ca. 300 krPå med förklädet och in i köket med dig! Du ska laga middag till din dejt. Hemlagat behöver inte vara så dyrt. Du kan skämma bort din dejt med en enkel, men utsökt måltid och lite vin för kring 300 kr. Pssst, kom ihåg stearinljus!Mellanbudget: Beställ hem ca. 500 krRomantik behöver inte betyda restauranger med Michelinstjärnor. Allt beror på vilken typ av människa din dejt är. En romantisk middag kanske innebär en lyxpizza från en bra pizzeria. Kanske känner din dejt till ett bra ställe i närheten eller så kan du visa din familj brukade ta med hämtmat från när du växte upp.Storsläggan: Trerätters med vin ca. 1 500 krHär behövs ingen större förklaring. Gå ut och dejta! Flott middag med förrätt, huvudrätt och dessert. Och vin! Beroende på vad du väljer går det att fixa för 1 500 kr. Det är klart, om du vill betala mer finns det alltid flottare alternativ.

kärlek

3 fina gratisgåvor:

KortetJäpp, det handlar “bara” om att sätta det på pränt. Ta fram din poetiska ådra och skriv ett fint kort om vad din hjärtevän betyder för dig. Det är gratis, kommer från hjärtat och kan sparas och läsas igen och igen under lång tid. Det kan till och med betyda mer för din dejt än blommor.MassageDen här är självförklarande. Ge ett “presentkort” på massage. Sätt en tidsgräns på 10 minuter, eller om du är bra med händerna, lite längre än så.Butler för en dagDen här är bra! Speciellt om ni varit tillsammans ett tag. Helt enkelt, du blir din kärestas betjänt för en hel dag. Du fixar allt, medan den andre ligger såååå bekvämt i soffan och inte behöver resa sig. Du handlar, lagar maten och diskar. Din bättre hälft kommer älska dig för det här. Men kom ihåg: bara för EN dag.Kanske kan VIVUS hjälpa dig?Om du vill gå ”all in”, eller bara behöver lite extra pengaboost för att visa din kärlek, så kan vi kanske hjälpa till.Hos VIVUS kan du ansöka om lån upp till 5 000 kr, och om det inte är första gången du lånar av oss kan du låna upp till hela 15 000 kr.Du kan även låna mindre belopp om du vill. Vi har lån från 2 000 kr. Klicka här för att se vad ett lån kan kosta.

Ett lån på 8000 kr till 39 % nominell ränta med en återbetalningstid på 3 månader och 495 kr i uppläggningsavgift, totala Lägst att betala-avgifter om 1 185 kr samt totala fakturaavgifter om 135 kr ger en effektiv ränta på totalt 234,9 %. Marknadsföringen avser en högkostnadskredit. Notera att du inte ska ansöka om att låna om du vet att du inte har möjlighet att återbetala. Om du behöver du hjälp med din ekonomi kan du vända dig till budget- och skuldrådgivare i din kommun.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”