March 12, 2020
/ Autor:
Alexander Stenberg

Black Friday – Spara pengar på dina julklappar

Julen är en dyr högtid. Julklappar är en stor, dyr kostnad för de flesta av oss.De flesta av oss är lite oroliga och nästintill rädda för hur mycket pengar som går åt under december månad.Men snart kommer vår räddare: Black Friday!Många anser att Black Friday är den dagen på året man kan unna sig själv något extra – oavsett om det är elektronik, kläder, skönhetsprodukter eller något helt annat. Men Black Friday kan också vara den dagen då man handlar sina julklappar till ett betydligt lägre pris!Många gör redan det. Faktiskt använder 6 av 10 Black Friday till att inhandla sina julklappar.Genom att ta tillfället i akt när priserna är låga under Black Friday (Eller Cyber Monday för den delen) kan du spara pengar på julklappar till dina nära och kära. Kanske är det så att du går och tittar på en speciell present som du idag anser är något över din budget, och att du nu har du möjlighet att köpa den. Eller så kanske du i allmänhet vill spara lite pengar på dina julklappsinköp.

Förberedelse är nyckeln till framgång

Bra presenter kommer från hjärtat. Det är presenter där du har lagt ner din tid i. För att få rätt saker under Black Friday måste du ha tänkt ut vem som ska få vad i julklapp.Nackdelen med att vara så tidigt ute är att de flesta människor inte har sina önskelistor redo vid denna tidpunkt. Men det finns sätt att komma runt detta:

  • Fråga dem vad de önskar sig
  • Titta på förra årets önskelista för inspiration
  • Tänk ut vad de saknar i sitt dagliga liv
  • Fråga någon närstående till dem . kanske en vän, partner, föräldrar eller någon annan som du tror kan hjälpa dig.

Om du gå ”all in” för att förbereda dig, kan du göra lite mer efterforskning inför Black Friday. De flesta butiker annonserar i god tid vad de kommer ha för erbjudanden. Det kan vara en bra idé att vara beredd när butikerna öppnar. Det är med sannolikhet fler som har samma tanke som dig. Om du vill vara säker på att du får tag i just det du har tänkt ut är det en god idé att se till att vara vid butiken i god tid.

Kan du byta en present?

Självklart! De flesta butiker är fullt medvetna om att många köper sina julklappar under just Black Friday. Därav har de flesta förlängd bytesrätt i många fall in i januari (Precis som om de hade varit köpta under december månad).Men om du vill vara helt säker ska du fråga personalen i butiken.Kom ihåg: Att returnera en vara kan vara annorlunda. Vanligtvis har du 30 dagar för detta – alltså inte tillräckligt för julafton. Det kan till och med finnas färre dagar för att returnera en vara, till exempel när en vara är på rea. Vissa butiker har en returpolicy på högst 14, ibland inte mer än 7 dagar!Fråga affären om du är det minsta osäker på hur många dagar du har på dig.Kom även ihåg att om du själv får en present som du skulle vilja byta, så kan du faktiskt få mer för mindre under mellandagsrean.

Kom ihåg de små sakerna.

Black Friday är inte bara bra för julklappar - det är också bra för mindre julartiklar. Kanske några nya dekorationer? Kanske några små presenter under vägen? En adventskalender?Kanske behöver du några andra tillbehör för att göra den bästa julen i år.I så fall är Black Friday dagen för att få det! Butikerna som till exempel har 20% på alla varor är ett bra ställe att börja när man letar efter julens nödvändigheter.Bestäm dig i förväg om du behöver några extra småsaker inför julen, adventskalendrar, juldekorationer att dekorera hemmet och granen med.På så sätt kan du faktiskt få hela grejen klar på 1 dag och för mindre pengar. Det är en sak mindre att ha på listan inför den perfekta julen.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”