March 30, 2020
/ Autor:
Mette

Snabblån för dig med betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning är en uppgift om att du inte har skött dina betalningar. En anmärkning kan göra det svårare att söka lån till bostad, exempelvis eftersom vissa hyresvärdar inte godkänner hyresgäster med anmärkningar. Du kan också nekas olika slags abonnemang, till exempel på mobil och bredband. Anmärkningen kan vara jobbig men tas helt bort efter tre år.

Kreditprövning

När man köper en tjänst godkänner man ofta att en kreditprövning genomförs så att företaget får lov att ta fram vissa uppgifter om dig. Betalningsanmärkningar och annan information används sedan för att bedöma om du är en pålitlig kund. Att ha betalningsanmärkning innebär inte att du alltid kommer få avslag. Vissa saker kan du absolut få med betalningsanmärkning, framförallt om dina uppgifter i övrigt ser bra ut.

Helhetsbedömning

Något liknande gäller också när du ansöker om lån. Vissa snabblåneföretag lånar inte till folk med betalningsanmärkningar överhuvudtaget. De avslår ansökan direkt om kreditprövningen visar en anmärkning. Andra företag gör istället en helhetsbedömning som innebär att man kan få ansökan godkänd även med betalningsanmärkning, om de övriga uppgifterna är okej.Vivus.se tillhör den senare typen av långivare. Vi tar hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation och säger inte automatiskt nej bara för att du har en betalningsanmärkning.

Säker bedömning

Som en av världens främsta snabblåneföretag tar vi på Vivus.se vårt ansvar på stort allvar. Därför lånar vi ut ansvarsfullt och arbetar vi alltid enligt så kallad god kreditgivningssed. Det viktigaste med god kreditgivningssed är att genomföra en ordentlig och rättvis kreditprövning innan ett lån godkänns. Dessutom kräver svensk lag att vi alltid gör kreditprövning.Vi tar fram tillräckligt med information om dig som söker ett Vivus.se lån och kan då göra en säker bedömning om din betalningsförmåga. Om denna förmåga inte är tillräcklig, måste vi avslå låneansökan. Kom ihåg att du som söker ett Vivus.se lån alltid får ett snabbt svar.

UC-uppgifter

För att få fram uppgifter för en kreditprövning kan långivare använda olika tjänster. I Sverige är det vanligt att man vid exempelvis ett hyresrättsavtal använder så kallad UC för att få fram uppgifter. UC, eller Upplysningscentralen är en tjänst som ägs av stora banker och generellt kan man säga att UC är till för större belopp, som bolån. Det finns alternativ som till exempel Creditsafe för mindre belopp och kortare lån.Vivus.se tillhör långivarna som inte använder UC eftersom vi sysslar med mindre belopp över kortare perioder. Detta har även en annan fördel, nämligen att du kan vara helt säker på att dina små snabblån inte påverkar ditt framtida UC alls.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”