March 30, 2020
/ Autor:
Mette Sloth

Midsommar – Varför firar vi det?

Vi känner alla till midsommar. Den årliga festen som belyser vår sommar. Vi samlas med våra vänner och familj för att fira sommaren.Midsommar är en av våra största evenemang och en som vi är kända för runt om i världen.Faktum är att om du googlar midsommar får du fram att den enda större nationella dagen i Sverige är jul.Oavsett om du gillar midsommar eller inte, så har du nu din chans att bli en midsommar expert. Eftersom du vet att vi firar det, men inte varför vi verkligen har det.Låt oss utforska:

Varför har vi MIDSOMMAR

Midsommar är en fest för sommaren. Det är den korta versionen av den. Den läggs alltid under den längsta sommarnatten.Midsommar är dock också en fest som markerar början på sommaren. De flesta börjar sin semester då och många lämnar storstaden för en lugnare tillvaro på landsbygden.Du kan säga att midsommar är den dagen då du träffar dina nära och kära men samtidigt säga "hejdå, ha en trevlig sommar" innan du tar dig själv någonstansMidsommaraftons ursprung är för närvarande inte fullt känd. Vi vet att det brukar vara en festlighet av liv och fruktbarhet. Därför midsommarstången som är en verklig symbol för fertilitet. midsommarstången kan spåras tillbaka till 1500-talet åtminstoneDet är också ganska säkert att Midsommarfirandet brukade involvera mänskliga offer till gudarna - för att bli friska. Det här är lyckligtvis inte en tradition längre!I allmänhet har midsommarnätterna för de flesta av Skandinavien blivit magiska. Man trodde att den här natten som hade så mycket extra ljus höll magiska krafter. Dessa krafter skulle samlas i de örter som används för medicin och vattnet höll helande krafter på den här natten också.Som en extra bonus användes denna magiska kraft i denna natt också för att berätta för folks förmögenhet.Vi har fortfarande en tradition idag, att du ska ha 7 blommor under din kudde och du kommer att drömma om den du ska gifta dig med!Midsommar är också födelsedagen till John The Baptist, som vi vet från kristendomen och som döpte Jesus. För kristna var vattnet på den här midsommarnatten, födelsedagen, gudomlig och du drack det och firade.

Midsommar

Traditioner

Idag är de flesta traditionerna lite annorlunda. Huvuddelarna är kransarna, polen och mat och dryck!Blommor / Krans du kan inte gå till ett midsommarfirande utan att se minst 10 av dessa.Midsommarstången är ursprungligen en fertilitetssymbol. Detta gäller för alla levande saker - som denna tid på året är allt i full blomst! midsommarstången är naturligtvis dekorerade med blommor och löv.Sånger du känner klassikerna Små grodorna och Helan går. Det är förmodligen de vanligaste.Dansa Som tradition ser man både vuxna och barn dansa runt stången på ett lekfullt sättSpel Olika spel hör mest till de mer privata festligheterna, där man spelar spel så som kubb osv, alla har sina egna favoriter.

Bra saker att ta med dig

Självklart beror denna lista på var du har din midsommar och vem du spenderar den med. Men några av dessa saker kan vara användbara för dig:-En regnrock (du vet våra somrar ..)-Insektsspray. Ja, även myggorna kommer till midsommar-Dryck och mat-engångs koppar, tallrikar och bestick (papper förstås. Vi är gröna här!)Denna lista kan vara längre och kortare beroende på vem du frågar. Men när allt kommer ner till detaljer, är det egentligen bara du som sätter gränserna för hur en lyckad midsommar ska vara.

VIVUS KAN HJÄLPA DIG

VIVUS.SE är här när det är viktigt för dig. Det gäller också att spendera kvalitetstid med din älskade.Som ny kund kan du låna upp till 5000 krAnsök nu www.vivus.se

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”