March 12, 2020
/ Autor:
Mette Sloth

Lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta något för att få ta lånet. Det betyder också att långivaren tar en större risk när han lånar ut pengar. Låntagare som vänder sig till Vivus gör det bland annat för att de vill låna pengar utan säkerhet.Ansök om ett lån utan säkerhet nu!

Så här ansöker du om ett lån utan säkerhet

För att ta ett lån utan säkerhet behöver du uppfylla vissa krav. Du måste ha ett svenskt personnummer, mobiltelefonnummer och kontonummer. Vidare måste du ha en e-postadress och vara 18 år fyllda.Om du uppfyller de grundläggande kraven kan du fortsätta med anökan om ett lån utan säkerhet. Gör så här:

  • Registrera en profil på Vivus.se. För att registrera dig behöver du BankID för att kunna stärka din identitet. Alternativt kan du genomgå en manuell identifikationsprocess.
  • Godkänn att vi utför en kreditkontroll. Det gör vi för att kunna värdera din ekonomi. En kreditkontroll utförs bara första gången du lånar av oss.
  • Om vi bedömer att din ekonomi är god nog för att betala tillbaka lånet kommer du presenteras för ett erbjudande om lån utan säkerhet. Om du accepterar vårt erbjudande betalas pengarna ut direkt. Det är enkelt och går fort att ansöka om ett lån utan säkerhet!

Ansök om ett lån utan säkerhet nu!

Lån utan säkerhet hos Vivus

Eftersom ett lån av Vivus är ett lån utan säkerhet kommer vi heller inte fråga vad du ska använda pengarna till. Du är välkommen att förbruka dem på ren nöjeskonsumtion.Vi försäkrar oss förstås om att din ekonomi klarar av ett lån. Det gör vi genom en kreditkontroll. Vivus är en ansvarsfull kreditgivare och vi vill inte att du ska hamna i en ekonomiskt svår situation.

Får jag låna pengar med betalningsanmärkning?

Vivus gör alltid en personlig bedömning av varje individ som gör en ansökan. Du är välkommen att ansöka om att låna pengar med en betalningsanmärkning, men det är mycket möjligt att vi nekar din ansökan. Generellt sett avråder vi från att låna pengar med betalningsanmärkning.Vi beviljar bara lån du har råd med. Om du har en betalningsanmärkning och behöver hjälp, rekommenderar vi dig att du istället vänder dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se. Det är mycket bättre att du en gång för alla reder ut din ekonomiska situation istället för att tillfälligt lösa den med nya lån.

Resonemang om lån utan säkerhet

Varför finns lån utan säkerhet? Och varför finns lån med säkerhet? Här följer ett principiellt resonemang om lån utan säkerhet. Tänk på att verkliga scenarion kan vara mer mångfacetterade.Att låna ut pengar innebär en risk för utlånaren (borgenären). Vid stora lån, som vid bostadsköp, kan borgenären vilja att bostaden ska stå som säkerhet för lånet. Det betyder att om låntagaren (gäldenären) inte klarar av att betala tillbaka lånet får borgenären bostaden istället för pengarna.Ibland kan någon gå i borgen för gäldenären. En sådan person kallas borgensman. En borgensman är någon med tillgångar och som ansvarar för lånet om gäldenären inte kan betala. Det innebär att borgensmannen kan tvingas betala gäldenärens skuld vid utebliven betalning. Vivus lån är alltid lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet innebär, som namnet förtäljer, en högre risk för borgenären.I den ekonomiska världen ökar alltid belopp när risker tas. Exempelvis inom aktiehandeln där högriskaktier både ger högre utdelning vid vinst, men samtidigt större värdeminskning vid förlust.I lånesammanhang tar borgenären en risk och kompenserar för den genom att ta ut högre ränta. Möjligheten att ta ett lån utan säkerhet kommer alltså till priset av höjd ränta.

För- och nackdelar

Att låna pengar utan säkerhet har sina för- och nackdelar, och det samma gäller för lån med säkerhet.Lån med säkerhet tar ofta längre tid att genomföra eftersom båda parter ska komma överens om vad som är en lämplig säkerhet för lånet. Typen av dygnet runt lån som Vivus erbjuder är svåra att föreställa sig om det också ska tecknas en säkerhet för lånet. Dessutom är det inte alla som har en säkerhet att ge som borgen för lånet, och kan därför inte ta ett sådant lån överhuvudtaget.Lån utan säkerhet kan som sagt genomföras direkt. Med Vivus som långivare får du lånet utbetalt omedelbart efter du har fått det beviljat, oavsett dag eller tid på dygnet.Vid ett lån utan säkerhet går borgenären med på att ingen går i borgen för lånet. Det innebär att borgenären, i detta fall Vivus inte heller har någon åsikt om vad pengarna ska användas till. Om borgenären istället hade krävt att pengarna skulle användas till en bestämd investering, som en renovering, eller till något med andrahandsvärde som en bil, hade denne haft ett intresse i att gäldenären omvandlar pengarna till tillgångar. Tillgångar är en form av säkerhet för borgenären.När du tar ett lån utan säkerhet hos Vivus, får du använda pengarna till precis vad du vill.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”