August 20, 2019
/ Autor:
Mette

Lån trots betalningsanmärkning

I det här blogginlägget svarar vi på frågor betalningsanmärkningar och om det är möjligt att ta ett lån trots betalningsanmärkning. Vi ger dig även råd om hur du kan förbättra din kreditvärdighet.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är ett samlingsnamn som kreditupplysningsföretag använder när en kund har blivit noterad som icke pålitlig betalare. Detta sker när en kund inte har skött sina betalningar och kan leda till att det i framtiden blir svårt att få lån, lägenhet eller telefonabonnemang.

Går det att ta ett lån trots betalningsanmärkning?

Då vi är en säker kreditgivare och inte vill försätta våra kunder i en ekonomisk situation som de inte klarar av går det inte att ta lån trots betalningsanmärkning hos oss. Vi tar således alltid en sedvanlig kreditprövning på alla våra kunder. Om du dock tidigare har haft en betalningsanmärkning men har blivit av med den kan du självfallet ansöka om ett lån hos oss.

Hur gör jag om jag vill låna pengar trots betalningsanmärkning?

Om det skulle vara så att du har en betalningsanmärkning men vill låna pengar hos oss bör du försöka förbättra din kreditvärdighet och i framtiden inte få några fler betalningsanmärkningar.

Hur gör jag om jag vill förbättra min kreditvärdighet?

Det finns flera saker som du kan göra om du vill förbättra din kreditvärdighet. För det första kan det vara bra att betala av alla skulder och bli skuldfri. Att dessutom få in en god vana att betala fakturor i tid är även viktigt. En fast anställning är också något som förbättrar kreditvärdigheten avsevärt. Att även försöka samla alla lån till ett och samma lån hos samma kreditinstitut kan också ha en betydande effekt.

Går det att låna pengar om jag har skulder hos Kronofogden?

Om det skulle vara så att du vill låna pengar men har skulder hos Kronofogden måste du också förbättra din kreditvärdighet för att beviljas ett lån. Det är således inte möjligt att låna pengar med skulder hos oss. Om du vill låna pengar hos oss måste du därför först bli av med dina skulder.

Kan jag låna pengar om jag har haft en betalningsanmärkning?

Det tar oftast 3 år för att en betalningsanmärkning ska försvinna från registret. Detta innebär att när dessa 3 år är över och om du inte har fått någon ny betalningsanmärkning så finns det en möjlighet att du kan ansöka om lån hos oss. Detsamma gäller om du tidigare har haft skulder men är skuldfri nu.

Det är enkelt att ansöka om lån hos oss

Om du vill ansöka om ett lån hos oss är det alltid enkelt och går snabbt. Du behöver endast genomföra dessa tre enkla steg:

  1. Registrera dig
    Om du vill ansöka om ett lån hos oss är det första du behöver gör att registrera dig på vår hemsida. Du behöver vara minst 18 år, inneha ett svenskt personnummer, e-postadress och kontonummer för att kunna registrera dig
  2. Bekräfta din identitet
    När du har registrerat dig behöver du bekräfta din identitet. Detta kan du göra antingen via att använda dig av Instantor och ditt bankkonto eller så kan du välja en manuell process för identifiering.
  3. Få pengarna på kontot!
    Efter att du har bekräftat din identitet kommer vi direkt att börja behandla din ansökan. På så sätt kan vi alltid ge dig ett besked direkt och betala ut dina pengar med en gång. Beviljas du lånet kan du därför räkna med att ha pengarna på kontot omedelbart. Utbetalningar sker dygnet runt, året om.

Hur mycket kostar det att ta ett lån?

Genom att använda dig av vår lånekalkylator kan du räkna ut hur mycket du behöver betala varje månad för ditt lån. Beroende på hur lång låneperiod du vill ha och beroende på hur din ekonomiska situation ser ut så kommer således räntan att variera.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”