March 12, 2020
/ Autor:
Mette Sloth

Har du guld på vinden? Sälj det och bli (nästan) rik

Vi känner alla till känslan av att ha spenderat mer pengar än vi faktiskt hade. Eller att vara i en tid i livet där det ekar tomt i skattkistan.Vad kan du göra? Pengar växer inte på träd. Men du kanske bara har lite pengar som bara ligger och skräpar utan att förstå det!Lyckligtvis har det blivit super trendigt att sälja sina gamla saker. Det kan vara kläder, böcker, smink, heminredning och mycket, mycket mer.Du har mer eller mindre alltid kunnat sälja dina gamla saker, men idag är trenden större än någonsin.Så varför inte känna några extra slantar? Läs vidare och börja jobba!

Var börjar jag?

Först måste du (tyvärr) städa upp i röran. Men oroa dig inte, det kan du göra närhelst det passar dig och i din egen takt.Du kan använda råd från t ex Marie Kondo (en städexpert) och använda hennes metoder genom att städa i en viss ordning. Hon gör så här:Första kläderBöckerPapperBlandade sakerSaker av (sentimental) värdeDu kan naturligtvis hoppa över några kategorier här. Till exempel behöver du inte sälja saker som är av värde för dig eller gamla papper.Du kan också välja att städa upp rum per rum. Till exempel: Vardagsrum, sovrum, kök ..Marie Kondo har en hel show på Netflix om att städa upp! Så om du verkligen vill komma in i städaranda rekommenderar vi att du tittar på den. Det heter '' Konsten att städa med Marie Kondo 'Hur som helst, i allmänhet handlar det bara om att gå igenom sina saker. Få en överblick över vad du vill behålla och vad du vill bli av med. När du har gjort det kan du börja sälja.Du måste ta bilder av objekten och sedan ladda upp den till din app eller en webbplats som du vill sälja genom. Kanske känner du mer för gårdsförsäljning och loppmarknader - i så fall måste dina föremål packas.

Vad kan man sälja?

Tja, du kan sälja i stort sett allt. De mest populära föremålen verkar vara: Kläder, smycken, leksaker, heminredning.Om det finns saker som du är osäker på om du kan sälja eller inte, kan du alltid bara ge det ett försök. Ladda upp det till din app eller ta den till loppmarknaden. Om du inte lyckas är det kanske inte menat att det ska säljas.Som en tumregel bör du överväga om det objekt du ska sälja faktiskt kommer att vara till nytta för någon. Det betyder att kan du verkligen sälja dina slitna skor med hål i? Kan du sälja en parfymflaska som bara har några droppar kvar? Inte riktigt…Om ditt mål är att tjäna pengar snabbt, börja med dina kläder, smycken och heminredning. Om du har barn, lägg till några leksaker och kläder som de har vuxit ut ur.Det är svårt att sälja saker som kokböcker, badkläder, dvd-skivor, gamla spel, cd-skivor och gammal elektronik. Dessa saker är snabbt föråldrade. Så slösa inte så mycket tid och energi på de föremålen. Men du kan alltid prova!

Var säljer jag?

Du kan antingen sälja på en loppmarknad eller online. Om du valde loppmarknad kan du enkelt google din väg till var och när det finns en i ditt område och hur du får en plats där. En plats på en loppmarknad har alltid ett pris, men det är inte nödvändigtvis dyrt. Tänk bara på att om sin plats kostar 100 kr så måste du sälja mer än det för att göra vinst.Loppmarknader är ett bra val om du har många varor att sälja på en gång. Om du har 4-5 saker är online troligen bättre för dig.Du kan dock gå med en kompis. Boka din plats tillsammans. Då kommer du att ha fler saker i kombination och du kan turas om vem som är ansvarig för "butiken".Om du säljer online är förmodligen den största Blocket.se”Marketplace” på Facebook är också ganska populär idag.Starta ditt konto och börja. Du behöver bilder på de objekt du vill sälja, det ursprungliga priset (det är priset du betalade för föremålet på dagen) och ett försäljningspris (det är det pris du vill sälja det för idag).Du kan också sälja med en "budstrategi". Det betyder att människor som har intresse för ditt objekt kan buda på det. Det är ett bra val om du försöker sälja och saker som du är osäker på vad du ska sälja det för eller om det ens kan säljas!

Goda råd vid onlineförsäljning

Om du vill försäkra dig eller åtminstone öka chanserna att ditt föremål säljs, här är några tips och tricks att prova:1) Ta bra bilderSe till att dina bilder tas i god belysning, är skarpa och att du kan se hela objektet. En bra bild är också en, där det inte finns en miljon olika saker på den.Om ditt föremål ’r placerat på ett bord, ta bort eventuellt andra objekt som också är på bordet.Om du tar en bild av dig som bär en vara, ta den med en dörr eller vägg bakom dig. Undvik "bakgrundsbrus".2) Blanda egna bilder och bilder från internet.Om du kan ladda upp 3 bilder, ta 2 själv och hitta 1 online. Om du försöker sälja en vas, ta två bilder av det i ditt hem och hitta en bild på nätet. Det gör föremålet snyggare och det är lättare att se hur fint det är.Du känner säkert det själv. Du är mer benägna att titta på ett objekt du ser i en tidning än på en hängare i affären.3) Visa etikettenOm du fortfarande har prisetiketter på ditt objekt, se till att de är synliga på bilden. Det är ett bevis på att objektet inte har använts för mycket och inte slits ut.4) ta upp uppmärksamhetDet är oftast gratis att få dina varor till försäljning online. Men det kommer att kosta dig om du vill annonsera dem. Men inte på dina egna sociala medier!Skrik ut det från Facebook, Instagram, Snapchat och så vidare. Låt folk veta att du har saker till salu. Du kan också nämna det på jobbet, skolan och så vidare ..

Sälj till en butik

Eftersom secondhand och ”Thrift store” blir mer och mer populära, börjar butiker öppna som tar hand om allt för dig.Därefter tar butiken mer eller mindre hand om resten. Folk kommer att besöka butiken, handla som de skulle i någon annan butik. Om de köper något, kommer pengarna att komma in på ditt bankkonto.Det är super lätt och det finns inga problem med frakt, skicka saker fram och tillbaka, förhandla om priser, meddelanden fram och tillbaka och så vidare.Var bara medveten om att du får mindre betalt för dina saker. https://www.vivus.se/

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”