March 30, 2020
/ Autor:
Mette

Grundläggande fakta om snabblån

Om du har använt snabblån eller funderar på att göra det kan det vara bra att förstå lite mer om vad det är för sorts produkt och vad den är till för. Det skrivs och pratas rätt mycket om snabblån också, och då kan det vara extra nyttigt att ha en helhetsbild för att hänga med snacket. Här presenterar Vivus.se fyra grundläggande fakta.

1. Snabblån är till för särskilda situationer

Snabblån är rätt val i vissa situationer och fel alternativ i andra. Om man till exempel använder snabblån för att betala av andra lån eller tar flera snabblån samtidigt är risken stor att det blir problem i längden. Snabblån finns för att snabb tillgång till pengar kan vara extra värdefullt. Det handlar om att klara av oväntade utgifter i situationer som blir omåttligt mycket värre om du inte får pengarna meddetsamma. Här är ett exempel från Vivus.se kundersökning: ”När bilen behövde bärgas och det var tomt på kontot, då var Vivus.se räddaren i nöden.” I detta fall kanske personen behövde laga bilen direkt för att fortsätta kunna ta sig till jobbet och därmed undvika förlorad inkomst eller rentav sparken.

2. Snabblån ska användas med omsorg

Precis som i andra branscher förekommer det tyvärr en del oseriösa snabblåneföretag, även om de idag är få. Och precis som i andra branscher hamnar olyckligtvis en liten andel personer i problem. Under 2014 skickades 1,5 miljoner ärenden till Kronofogden. I 56 000 av dessa fall, alltså knappt 4%, handlade det om snabblån.Vi på Vivus.se ger massor av råd, tips och information på vår webbsida och genom vår kundtjänst. Vi samarbetar med konsumentorganisationer och följer alla bestämmelser och lagar väldigt noga. Vivus.se, precis som alla andra ansvarsfulla snabblåneföretag, stödjer regler som skyddar konsumenter och som håller oseriösa aktörer utanför marknaden.

3. Det finns en marknad för snabblån

Var femte hushåll i Sverige saknar en buffert för oförutsedda utgifter. De använder naturligtvis inte alla snabblån men siffran visar att ett litet bakslag för många plötsligt kan ställa till det. Samtidigt utvecklas teknologin och samhället. Ledande snabblåneföretag som Vivus.se är pionjärer som ständigt utvecklar nya produkter. Vi erbjuder snabba, säkra lösningar som passar våra alltmer hektiska och digitala liv.Det är på grund av dessa utvecklingar som det finns en marknad för snabblån. Enligt den senaste statistiken har över 200 000 svenskar någonsin tagit snabblån.

4. Snabblån kan vara billigare

När man jämför lån med olika löptider kan man som kund själv göra en beräkning för att se vilket är billigast. Ta ett snabblåneföretag som Vivus.se som kör helt utan dolda avgifter. Jämför sedan med en traditionell bank där det förutom ränta nästan alltid finns en fast avgift. Denna fasta avgift sprids ut mer ju längre lånet är, och detta gör banklånen relativt billigare ju längre låneperioden är. Men detta innebär ju också att banklånen blir dyrare ju kortare de är. Om låneperioden är en månad eller mindre brukar snabblån bli betydligt billigare än snabblån.Källa:Vivus kundundersökning 2015

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”