March 12, 2020
/ Autor:
Mette Sloth

Fritidslån

Ett fritidslån är tänkt att användas till alla möjliga fritidsaktiviteter. Det kan bland annat vara ett lån till en cykel, en värstingdator eller ett musikinstrument. Beloppen för fritidslån är från 2000 till 15 000 kr. Förstagångslånare erbjuds att låna maximalt 5000 kr. Pengarna betalas ut direkt.Optimera din fritid med en ny pryl och ansök om ett fritidslån från Vivus idag!

Hur ansöker jag om ett fritidslån?

För att ansöka om ett fritidslån måste du först uppfylla våra kriterier. Kriterierna är:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Du ska ha ett svenskt personnummer, mobiltelefonnummer, samt kontonummer
  • Du måste ha en e-postadress

Om du uppfyller våra kriterier finns det inget som hindrar dig att ansöka om ett fritidslån. Du gör så här:Som ny kund ska du först registrera dig. Tidigare kunder kan ansöka direkt från profilsidan. När du upprättar din profil för första gången måste du kunna bevisa att du är du. Du kan identifiera dig på två sätt. Antingen med BankID och Instantor, eller med en manuell process.Efter att du har identifierat dig kommer vi fråga om ditt godkännande till att göra en kreditkontroll. Kreditkontrollen är obligatorisk och ger oss den information vi behöver för att besluta om din ansökan till fritidslån.Ibland uppfyller inte sökandens ekonomi kraven för det sökta beloppet. Då kan vi helt neka sökandens ett fritidslån, men vi kan också erbjuda ett lån på ett lägre belopp. Med alla uppgifter samlade startar vi direkt med att behandla din ansökan om fritidslån. Du behöver inte vänta lång tid innan du får ett besked från oss som säger om du får låna eller ej.Med ett låneförslag från oss framför dig på skärmen behöver du bara klicka på ”acceptera” för att bekräfta lånet. Pengarna till ditt fritidslån betalas ut direkt, oavsett dag eller tid på dygnet. Det är exceptionellt smidigt. Ansök om ett fritidslån nu!

Till vad kan jag använda ett fritidslån?

Vivus erbjuder fritidslån på belopp mellan 2000 – 15 000 kr. Det betyder att du kan ta ett mopedlån på 15 000 kr eller låna till ett billigare Tv-spel som t.ex. Nintendo Switch.Ett fritidslån hjälper låntagaren att kunna sätta igång med sin fritidsaktivitet med en gång. Här följer ett exempel på när ett fritidslån kommer väl till pass: Filomena har bränt sina sista slantar på en ny och läcker skinnjacka. Några dagar senare blir det utförsäljning på ett par längdskidor som Filomena sedan länge har spanat in. Nästa löneutbetalning är två veckor bort och vid det laget kan skidorna vara borta. Törs hon vänta?Istället för att riskera att bli utan längdskidor vänder sig Filomena till Vivus och ansöker om ett fritidslån på 4 k. Då lade hon till 1000 kr mer än hon egentligen behövde, men hon vet att det är smart att ha extra pengar eftersom personalen i butiken ofta presenterar nya frestande erbjudanden. Hon vet också att hon har råd att betala tillbaka fritidslånet så fort löningen kommer. Filomena beviljas fritidslånet av Vivus och kan köpa längdskidorna. När hon får sin lön betalar hon omedelbart tillbaka sin skuld och känner sig nöjd över att ha fått ett par längdskidor till ett vrakpris. Hon konstaterade också att det var smart att inte vänta. Längdskidorna blev slutsålda långt innan hennes lön kom. Slutet gott, allting gott. Gör som Filomena. Ta ett fritidslån och slipp gå miste om ett bra köp!

Kan jag ta ett fritidslån och använda pengarna till något helt annat?

Svaret på den frågan är ja. Du kan ta ett fritidslån och använda pengarna till att exempelvis köpa något jobbrelaterat. Som långivare bekymrar sig Vivus inte om vad du ska använda pengarna till. Du kan använda fritidslånet som ett cykellån eller som ett renoveringslån. Det enda som är intressant för oss är om du kan betala tillbaka lånet. Vi frågar inte ens om vad du tänkt göra med pengarna du lånar av oss. Smidigt va?!

Ansvarsfull kreditgivare

För både din och vår skull vill vi försäkra oss om att du kan betala tillbaka fritidslånet. Vi vill inte att du hamnar i en ekonomiskt svår situation. Därför nekar vi ibland låneansökningar, eller föreslår ett lägre belopp. Ansök om ett fritidslån nu

Återbetalning av fritidslån

Du betalar smidigt tillbaka ditt fritidslån på din profilsida. På profilsidan får du också god överblick över tidigare betalningar och kommande fakturor om du har sådana.I samband med att du ansöker om ett fritidslån bestämmer du när lånet ska vara återbetalat. Vivus erbjuder korttidslån och du kan välja att betala tillbaka efter minst 7 och max 30 dagar. Om jag inte kan återbetala på avtalat datum? Vi vet att oväntade händelser kan inträffa. Händelser som gör att du inte kan betala tillbaka hela fritidslånet på avtalat datum. Vid sådana tillfällen kan du skjuta på återbetalningstiden. Om du gör det kommer du istället att först betala ett minimumbelopp och därefter hela beloppet.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”