March 30, 2020
/ Autor:
Mette Sloth

Bortamatch – upplev fotboll utanför Sverige

Fotboll är grymt. Det vet vi alla.Så långt är allt bra. Svensk fotboll är grym. Det är grymt land vi bor i. Våra fotbollsarenor är grymma.Men…. Camp Nou i Barcelona tar 99 000 åskådare! Låångt mer än någon av våra arenor klarar. Med den lilla handfullen mer människor händer något med upplevelsen. Stämningen, atmosfären och… ljudet.Vi kan väl vara överens om att det skulle vara en stor upplevelse att åka och titta på en match där! Men det är en sak att snacka om det, en helt annan att faktiskt göra det.Här är några tips som gör att du verkligen kommer iväg på en fotbollsmatch utanför Sveriges gränser.

Gör det själv

Det finns flera sätt att köpa en fotbollsresa. Ett av sätten är att helt enkelt fixa allt själv.Det kräver lite mer arbete av dig, men det ger dig också mer frihet. När du sätter ihop din egen resa är helt upp till dig:

  • Hur länge du kommer att vara borta
  • Hur du tar dig dit
  • Var du vill bo
  • Hur du tar dig runt i staden

Det första du behöver kolla upp är spelschemat. Du behöver ta reda på vilken match, liga eller lag du helst vill se, före du bokar resan.Välj vilken match det ska bli och fixa en biljett!Nu när du vet var du ska, så behöver du ett sätt att transportera dig dit. Ska du flyga? Ta tåget? Köra bil? Boka bara biljetterna. Ju förr du bokar, desto bättre. Biljettpriserna stiger i pris ju närmare du kommer avresedatumet.När väl matchbiljetten och resan är fixad tar du itu med nästa uppgift: Tak över huvudet. Vissa arenor ligger nära stadens centrum, andra ligger långt bort. Då kommer vi till dilemmat: Ska du bo nära arenan eller nära staden?Svaret beror på hur länge du tänker stanna. Om du bara ska se matchen, boka ett rum nära arenan. Om du tänker göra det till en weekendresa när du ändå åker dit, boka ett hotell närmare stadens centrum.Kolla upp hotell, vandrarhem eller Air BnB – beroende på vad du föredrar. De sista två är förstås billigare, speciellt om ni är flera som reser tillsammans. Återigen, ju förr du bokar, desto billigare blir det!Sist på listan av alla trista praktikaliteter är att lista ut hur du ska ta dig runt i stan när du väl anlänt. Om du inte valt att bo nära arenan, försök ta reda på hur tar dig till och från matchen. Och gör det i god tid! Det kommer att vara minst 50 000 till som ska åt samma håll som du.

fotbollsresa

Köp en paketresa

Blev du just helt matt av att läsa om allt planerande. Kanske hade du inte ens energi nog att läsa igenom den delen. Ingen anledning till oro!Det finns tonvis av företag, svenska och utländska, som lever på att anordna fotbollsresor. Dom vet exakt vad och hur saker ska göras. Och de kan fixa ditt livs fotbollsresa!Paketresan finns i olika “nivåer”. Matchbiljetter + flyg/tåg, matchbiljetter + flyg/tåg + hotell och så vidare. Du behöver bara välja det paket som passar dig bäst.Kolla in sajter som beresor.se/fotbollsresor, latravel.se/fotbollsresor eller olka.se/fotbollsresorEller använd fotbollsresa.nu för att jämföra priser från olika resebolag.Ungefärliga priser just nu:Landskamp Spanien-Sverige: flyg, hotell 2 nätter och matchbiljett ca. 6 995 kr/pers.Roma-Parma: Matchbiljett, hotell och flyg ca. 4 390 kr/pers.Priserna baseras på sök gjorda 2019-05-21

Fem fabulösa fotbollsarenor

När det gäller att utse de bästa arenorna är det omöjligt att komma överens med alla. Några tittar på arenans storlek och/eller på publikkapaciteten. Några tycker den bästa arenan är där deras favoritlag spelar. För vissa, där den bästa spelaren spelar… osv osv. Du fattar poängen.Trots det har vi ändå bestämt oss för att lyfta fram fem fabulösa fotbollsarenor som du kan använda som inspiration inför din fotbollsresa:Old Trafford – Manchester Uniteds hemmaplan och en av de mest ikoniska arenorna. Kapacitet på 75 000 åskådare. Ett besök här och du är garanterad att få en äkta smak i munnen av engelsk fotboll.Camp Nou – Barcelonas berömda stadion. Tar nästan 100 000 åskådare! Camp Nou är förstås FC Barcelonas hemmaarena. Ett lag och en arena som står högt upp på listan som drömresan för många fotbollsfans.Anfield – Liverpools hemmabas. Klarar av 54 000 åskådare. Om du drömmer om att höra You will never walk alone komma skrålandes ur hjärtats djup från många trogna Liverpoolanhängare samtidigt, då är det här platsen för dig.Santiago Bernabeu – Det går inte att prata om fotboll utan att nämna Real Madrid. Besök Madrids största stadion och hemmaplanen för Real. Den här arenan klarar 81 000 åskådare. Ett bra alternativ om du vill besöka en stor stadion med många stjärnspelare på plats.Allianz Arena – En resa till Tyskland. Allianz Arena är känd för sin spektakulära design och det är verkligen, verkligen en vacker stadion. Just det, den huserar också hemmalaget Bayern München. Stor fotboll, superb öl och kanske även en currywurst eller två. Det blir inte bättre än så! Allianz klarar av 75 000 åskådare.

fotbollsarenor

VIVUS.SE kan hjälpa till

Är det dags att göra verklighet av fotbollsdrömmen? Du kanske redan håller på att planera din resa?Vivus.se kanske kan hjälpa dig att komma i mål. Nya kunder kan låna upp till 5 000 kr.Ansök här.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Du kanske också gillar…”